Fabrika za proizvodnju riblje hrane

Kompanija je 2010.godine izgradila pogon za proizvodnju ekstrudirane i peletirane riblje hrane , odakle se proizvodi na tržište plasiraju pod robnom markom Riboks. Fabrika ima kapacitet 10.000 – 12.000 t ekstrudirane ili 12.000 -15.000 t peletirane riblje hrane.

Dugogodišnje iskustvo u gajenju ribe, uz najmoderniju tehnologiju i kvalitetnu sirovinu, omogućilo je da se napravi široka paleta visokokvalitetne riblje hrane, prilagođe za uzgoj ribe u različitim uzrastima sa odličnom konverzijom.

Tok proizvodnje je vertikalan na četiri nivoa. Prednosti Riboks linije su pulverizer, DDC kondicioner i dvopužni ekstruder. Ovi elementi omogućavaju bolju teksturu i svarljivost hrane, kao i najvišu iskorišćenost hranljivih sastojaka.
Riboks hrana ima izuzetnu dugu postojanost u vodi jer se sušenje vrši iz jezgra proizvoda, na traci dužine 40m, na optimalnoj temperaturi. Vacuum couter omogućava ujednačenu zamašćenost hrane, manju poroznost i proizvodnju hrane sa visokim procentom masti.

Linija za proizvodnju Riboks je maksimalno automatizovana, čime se osigurava precizno doziranje komponenata i ujednačenost kvaliteta gotovog proizvoda.

U proizvodnji Riboks hrane koriste se najkvalitetnije sirovine.

  • Proteini animalnog porekla – Riboks se proizvodi sa ribljim brašnom od plave ribe. Za razliku od ribljeg brašna od bele ribe, riblje brašno od plave ribe sadrži visok nivo prirodnog lizina – najznačajnije aminokiseline za ribu, koja doprinosi pravilnom rastu i razvoju uzgajane ribe.
  • Masti – Sadržaj masti u hrani podstiče bolju kondiciju ribe, otpornost prema bolestima i toleranciju na promene temperature vode. Riboks hrana se izdvaja po visoko masno-kiselinskom sastavu, što obezbeđuje bolje zdravstveno stanje riba.
  • Vitamini i minerali ( Premix) – Riboks hrana sadrži optimalan odnos vitamina i minerala, prilagođen potrebama različitih uzrasnih kategorija ribe. Koriste se isključivo termostabilne komponente, koje pored izloženosti visokim temperaturama ne gube svoja korisna svojstva.
  • Proteini biljnog porekla – Riboks sadrži najkvalitetnije biljne proteine koje riba lako usvaja, a koji se dobijaju iz sojine pogače, proizvedene u našem pogonu, bez hemijskog tretmana.
  • Žitarice – Kontrolisan, stabilan kvalitet žitarica je potreban za ujednačenost hrane. Sopstvenom proizvodnjom žitarica obezbeđujemo kontrolisan kvalitet sirovina, bez genetski modifikovanih organizama.